Gezonde & Lekkere Sarna Voedsel Recepten

Sarna Food

Een typisch Odia ontbijt bestaat uit Idli sambar, Ragi idli, Avial, Payasam, Aridam, Makkhan pannir, Idli pori machi, Mamsam, en nog veel meer. De sambar is in elke plaats anders en er zijn vele versies van. Elke sambar wordt gemaakt met een andere combinatie van groenten, sambarpoeder, verschillende soorten linzen en specerijen. U moet zeker idli eten, rijstwafels gevuld met gefermenteerde zwarte rijst en urad dal beslag. Je kunt sambar met pori machi (gepofte rijst) eten, sambar met avial (kurkuma), sambar met mamsam (mosterdzaad), sambar met groenten, sambar met pori machi, enz. Er zijn nog veel meer traditionele ontbijtrecepten uit Sarna.

Lunch en diner recepten van Sarna Food

Sarnas houden van hun eten en vroeger was er geen sprake van verspilling. Ze pakten hun restjes dezelfde dag nog in voor de lunch! Geen wonder dus dat deze eetcultuur haar rijke keukens en ingrediënten al eeuwenlang heeft weten te bewaren. Of je nu in de stemming bent voor een pittige Punjabi-geïnspireerde lunch of een licht diner, je vindt de beste recepten uit de Sarna-keuken hier.

U kunt recepten proberen als Punjabi sabzi, zoetigheden als barfi en laddu, salades als samba, sri kalebas en aardappelsalade, Kuzhambu, een typisch Zuid-Indiase stoofpot, of sambar met pori machi.

Recepten voor snacks en desserts van Sarna Food

Afgezien van de altijd populaire Idli, staat Sarna food bekend om zijn desserts zoals Rasgulla, Gulab jamun, Rava cake, Rasam van jackfruit, Pongal, Makhaminde, Pongal, etc. Afgezien van deze, kunt u ook proberen een aantal andere snacks zoals Semiya, Puda, Poha, Dosa, Luchi, enz.

Afgezien van deze, kunt u ook proberen een aantal andere traditionele Sarna recept zoals Thayiram, Thayiri pitha, Balimannam, Sambar, Idli, Upma, Poha, Dudhama, Pongal, Pitha, Atham, Makhaminde, Atham, Makhaminde, Pongal.

Sluiting

Nooit eerder waren mensen in staat om hun eigen voedsel te verbouwen, toegang te hebben tot zoveel gezond, organisch voedsel, en zo'n zelfvoorzienende levensstijl te hebben. Met de moderne boodschappen en de mogelijkheid om te reizen, vergeet de huidige generatie de ware waarden van onze oude Sarna gemeenschappen. In de wereld van vandaag, waar we voortdurend worden aangespoord om junk food te eten, is het bemoedigend om te weten dat er nog steeds gemeenschappen zijn die in staat zijn om van hun land te leven en hun eigen voedsel te verbouwen.

Het Sarna-volk in Oost-India leeft al millennia lang van hun land, verbouwt hun eigen voedsel en leeft in interactie met de natuur zonder de behoefte aan moderne gemakken. Hun voedsel is generaties lang zuiver en onvervalst gebleven. Deze mensen zijn nooit afhankelijk geweest van de overheid voor welke vorm van steun dan ook. Zij verbouwden hun eigen voedsel en leefden van de producten die zij verbouwden. Dit leidde tot een zeer zelfvoorzienende samenleving. Hun levensstijl en voedseltradities zijn bewaard gebleven en in de moderne samenleving worden zij nog steeds gezien als een achtergebleven gemeenschap van lage kaste.